Για τους λάτρεις των παραλιών, τα Σύβοτα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή. Είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό που ξεχωρίζει με το υπέροχο γραφικό τοπίο που το περιβάλλει. Τα Σύβοτα απέχουν μόλις 25 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα και πλέον, χάρις στην Εγνατία Οδό και στο καλοδιατηρημένο τοπικό οδικό δίκτυο, είναι εύκολα προσβάσιμα, τόσο από Βορρά όσο και από Νότο.

Μπορεί τα Σύβοτα να μην αποτελούν, ακόμα τουλάχιστον, έναν πολυδιαφημιζόμενο mainstream προορισμό, όπως πχ. οι Κυκλάδες, η Ρόδος, η Κρήτη, η Χαλκιδική, ωστόσο δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απ’ αυτούς τους προορισμούς, το αντίθετο μάλιστα. Τα Σύβοτα είναι για τους εκλεκτούς και γι’ αυτούς που τους αρέσει να ψάχνουν και να ανακαλύπτουν “μυστικά” μέρη απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Μόνο τυχαίο δεν είναι που οι επισκέπτες, αλλά και διάσημοι τουριστικοί αρθρογράφοι, τα χαρακτηρίζουν ως την Καραϊβική της Ελλάδας ή το ομορφότερο φιόρδ του Ιονίου Πελάγους (ναι, έχουμε και στην Ελλάδα φιόρδ).

Σε μεγάλη ακτίνα από τα Σύβοτα υπάρχουν δεκάδες πραγματικά φανταστικές παραλίες που περιμένουν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Ανάμεσα στις δεκάδες επιλογές, υπάρχουν κάποιες παραλίες που ξεχωρίζουν.

Η Μπέλα Βράκα είναι μια από τις διασημότερες παραλίες στα Σύβοτα. Δεν είναι οργανωμένη και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να νιώσουν έστω και λίγο ναυαγοί σε παραθαλάσσιο παράδεισο. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης παραλίας είναι τα ρηχά και ήρεμα νερά. Οπότε αν έχετε παιδιά, η Μπέλα Βράκα είναι η τέλεια παραλία. Από την άλλη, η Μέγα Άμμος, είναι οργανωμένη και βρίσκεται στην κατεύθυνση προς Πέρδικα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το βοτσαλάκι και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά με απόχρωση εξωπραγματικά υπέροχη και σαγηνευτική. Για όσους έχουν σκάφος ή επιθυμούν να νοικιάσουν μια ψαρόβαρκα από Πάργα ή Σύβοτα, τότε η παραλία Πισίνα είναι ένας must ημερήσιος προορισμός. Είναι μια από τις εξωτικότερες παραλίες της Ελλάδας!

Τα Σύβοτα αποτελούν έναν εύκολα προσβάσιμο και οικονομικό προορισμό με παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν δεκάδες επιλογές διαμονής, όπως ξενοδοχεία όλων των αστέρων, boutique hotels, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, για όλα τα βαλάντια. Τα Σύβοτα σε περιμένουν!