Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν διακαή πόθο για τους περισσότερους. Όλο το χειμώνα δουλεύουμε σκληρά, αντιμετωπίζουμε ένα σωρό δυσκολίες και πιέσεις, ακολουθούμε μια καθημερινή ρουτίνα που την χαρακτηρίζει η προβλεψιμότητα, η κούραση, και η βαρεμάρα. Είναι λογικό και επόμενο λοιπόν οι καλοκαιρινές διακοπές να φαντάζουν ως ένα όνειρο, ως μια μελλοντική πραγματικότητα που μας δίνει δύναμη και κίνητρο να “επιβιώσουμε” στη “γκριζομάρα” του χειμώνα.

Αν τώρα βρίσκεστε στο πολύ σημαντικό “σταυροδρόμι” προς τα που να στρέψετε το βλέμμα σας ώστε να επιλέξετε τον προορισμό για τις πολυπόθητες καλοκαιρινές διακοπές, τότε ένας ιδανικός συνδυαστικός προορισμός είναι η Πάργα και τα Σύβοτα. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στις Κυκλάδες, τη Χαλκιδική και την Κρήτη, ωστόσο η Πάργα και τα Σύβοτα είναι ένας φανταστικός τουριστικός προορισμός που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους άλλους πολυδιαφημιζόμενους mainstream τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Οι δυο “καλλονές” της Ηπείρου είναι πλέον πολύ εύκολα προσβάσιμες χάρις στην Εγνατία Οδό. Για όσους δε γνωρίζουν, η Πάργα και τα Σύβοτα μπορούν να αποτελέσουν μια πραγματική “dolce vita” καλοκαιρινή εμπειρία. Δαντελωτές ακτές, φανταστικές παραλίες με φυσικό τοπίο και κρυστάλλινα νερά που σαγηνεύουν, δεκάδες μικροί ορμίσκοι που περιμένουν να τους ανακαλύψετε, ποτάμια, γραφικές εικόνες, αέρας αρχοντιάς και ονείρου, οικογενειακές ταβέρνες, ακόμα και κάστρο για τους λάτρεις της ιστορίας και του ρομαντισμού.

Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Πάργα και τα Σύβοτα μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική επιλογή για όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, budget, ιδιοσυγκρασίας. Εδώ, μπορείτε να περάσετε τις διακοπές σας χαλαρά και ρομαντικά, αλλά και πολύ δραστήρια. Ορισμένες από τις επιλογές: βουτιές σε φανταστικά νερά, πεζοπορία, rafting στον Αχέροντα, γαστρονομικές ανακαλύψεις, καταδύσεις, ποδηλασία, ιππασία, δεκάδες αξιοθέατα, όπως πχ. το Κάστρο της Πάργας και το Νεκρομαντείο της Εφύρας, κλπ.

Όσον αφορά τη διαμονή, υπάρχει η τέλεια επιλογή για όλους, ανεξαρτήτως αν θα επιλέξουν να μείνουν Πάργα ή Σύβοτα. Μπορείτε να επιλέξετε από πολλά και φανταστικά ξενοδοχεία όλων των αστέρων, βίλλες, αρχοντικά, boutique hotels, αλλά και camping.