Οι Ευρωπαίοι προτιμούν την Ήπειρο

«Καλπάζει» ο τουρισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, με αύξηση εσόδων και αφίξεων να παρουσιάζεται ακόμη και σε μέχρι πρότινος μη δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, όπως η Ήπειρος.

Τα στοιχεία αυτά ανέφερε άλλωστε και η ίδια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά , που εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το ενδιαφέρον των τουριστών κατευθύνεται πλέον και σε μη προβεβλημένους προορισμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για το 2018, στην Ήπειρο καταγράφεται αλματώδης αύξηση κατά σχεδόν 60%. Στο αεροδρόμιο του Ακτίου, καταφτάνουν πολύ περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό με κυριότερες πόλεις την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία και την Ιταλία.

Αυτή η άμεση σύνδεση της Ηπείρου με την Ευρώπη είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες που προέρχονται από αυτές τις χώρες. Ωστόσο, αυτό για το οποίο όλοι επιμένουν είναι η απαράμιλλη ομορφιά της Ηπείρου, κυρίως γιατί συνδυάζει βουνό, θάλασσα και ιστορικούς χώρους, όλα σε απόσταση αναπνοής.

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Δωδώνη, λίμνη του Αχέροντα, Αμβρακικός, Βίκος και Αώος, Επτάνησα, Σύβοτα, Πάργα… Ο κατάλογος με τα μέρη ενδιαφέροντος που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στην Ήπειρο είναι ατελείωτος.

Όσοι αγαπούν τα σπορ, θα ενθουσιαστούν με το καγιάκ στον Αώο, το τρέκινγκ στο φαράγγι του Βίκου, το ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη, αλλά και τις περιπατητικές διαδρομές στα υπέροχα Ζαγοροχώρια, στον Αχέροντα, τις δρακολίμνες στον Σμόλικα και την Γκαμήλα και αλλού. Η τοπική αρχιτεκτονική ξεδιπλώνεται στο Μέτσοβο, το Συρράκο και σε άλλα χωριά, ο γαστριμαργικός πλούτος με τις παραδοσιακές πίτες και τα γαλακτοκομικά ξεχειλίζει σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό.

Παράλληλα, τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα δροσερά νερά του Ιονίου, τα Επτάνησα, αλλά και τις περιοχές «διαμαντάκια» που έχουν ήδη αναδειχθεί στα παράλια της Ηπείρου, όπως τα περίφημα Σύβοτα, που πολλοί τα χαρακτηρίζουν «Καραϊβική της Ελλάδας».