“Μαγεύουν” οι βίλες στο Ιόνιο

Μπορεί ως αρχιτεκτονικές δημιουργίες να απέχουν πολύ από τις βίλες που χτίζονται στο Ντουμπάι, ωστόσο από άποψη πολυτέλειας, αλλά κυρίως από άποψη θέας, οι βίλες των διάσημων στην Ελλάδα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως.

Στο παρελθόν, όχι μόνο τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά και διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, “αγαπήθηκαν” ιδιαίτερα από ευκατάστατους Έλληνες και ξένους, που θέλησαν να χτίσουν εκεί πολυτελείς κατοικίες για εξοχικά. Είναι ενδεικτικές οι περιπτώσεις με τις βίλες που φέρεται να διαθέτουν στο Πόρτο Χέλι ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ωστόσο, βίλες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, εγγύτητα στις μαγευτικές ακρογιαλιές και ενίοτε θέα που κόβει την ανάσα, έχουν χτιστεί πλέον διάσπαρτα στις παραθαλάσσιες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, η οικονομική κρίση φαίνεται πως έκανε πολλούς ιδιοκτήτες αυτών των πολυτελών κατοικιών να σκεφτούν αλλιώς και να αντιμετωπίσουν πλέον επενδυτικά τη βίλα που μέχρι πριν μερικά χρόνια απολάμβαναν κατ αποκλειστικότητα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ιόνιο, όπως Ριβιέρα!

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα δουν πολλές βίλες στην Ελλάδα να φιγουράρουν στις δημοφιλείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων. Άλλωστε, η Ελλάδα θεωρείται πλέον ένας από τους πλέον δημοφιλείς και περιζήτητους προορισμούς και στον τομέα αυτό και συναγωνίζεται ακόμη και τη γαλλική Ριβιέρα στο ενδιαφέρον των μεγαλοεπενδυτών του real estate.

Τα νησιά του Αιγαίου, με Μύκονο και Σαντορίνη στις πρώτες θέσεις εξακολουθούν να κρατούν τα πρωτεία και στην ενοικίαση υπερπολυτελών κατοικιών, ωστόσο κι άλλοι προορισμοί φαίνεται να “ανεβαίνουν” ολοένα και περισσότερο. Ένας από αυτούς είναι και οι περιοχές του Ιονίου, περιοχές που βρίσκονται εξαιρετικά κοντά με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ έχουν εξαιρετικά καλή αεροπορική διασύνδεση.

Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, αλλά και Σύβοτα, αυτό το “διαμαντάκι” της Θεσπρωτίας, που ατενίζει με ιταλικό προφίλ το Ιόνιο, κατακτούν την καρδιά ολοένα και περισσότερων επισκεπτών.