Αδιαμφισβήτητα, η χώρα μας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς ανά την υφήλιο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τουρίστες κατακλύζουν την χώρα μας για να απολαύσουν τον ήλιο, την θάλασσα, τα πανέμορφα νησιά, την Ακρόπολη και τα απομεινάρια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, που έχει αποτελέσει έμπνευση και έχει θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την εξέλιξη πολλών Ευρωπαϊκών πολιτισμών.

Πολλοί είναι, φυσικά, και αυτοί που επισκέπτονται την Ελλάδα για το καλό φαγητό και τα ξέφρενα γλέντια που λαμβάνουν χώρα σε πολλά κοσμικά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος, η Ίος και η Σαντορίνη.

Όποιος και εάν είναι ο λόγος, η χώρα μας είναι πόλος έλξης με όλες τις ομορφιές της και αυτό βοήθησε κατά πολύ στην ανάπτυξη και τη διεύρυνση των τουριστικών καταλυμάτων, τόσο στα νησιά, όσο και στα χειμερινά θέρετρα και τις μεγαλουπόλεις.

Ακόμη και κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, πολλοί είναι οι επισκέπτες που θα επιλέξουν να διαμείνουν σε περιοχές που θα τους επιτρέψουν να επιδοθούν στο σκι ή στο καγιάκ και στα λοιπά χειμερινά αθλήματα και, ως εκ τούτου, πολλά είναι τα ορεινά θέρετρα που παρέχουν διαμονή πολλών αστέρων ή και οι ξενώνες που προσφέρουν μια πιο πατροπαράδοτη εμπειρία μέσα από την γραφικότητα και την απλότητά τους.

Η Ελλάδα με τη σύνθετη μορφολογία του εδάφους της και την τεράστια ιστορική της σημασία από την απαρχή των αιώνων, κατάφερε να γίνει μόνιμος κάτοικος της λίστας με τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, την παράσταση κλέβουν σαφώς τα νησιά μας, με τις βραβευμένες τους παραλίες, τους θαλασσινούς μεζέδες και τα ούζα κάτω από τον καυτό ήλιο και την αλμύρα της θάλασσας, παρέα με τα πιο θεσπέσια ηλιοβασιλέματα.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, εκτός από την πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα, την τιμητική τους έχουν τα παραδοσιακά και γραφικά χωριά, που φαίνονται να έχουν σταματήσει στον χρόνο και προσφέρουν στους τουρίστες μια αλλιώτικη, άκρως φιλόξενη και αξέχαστη εμπειρία.