Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους

Ήρθε επιτέλους και στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους, αν και προς το παρόν το όλο σύστημα βρίσκεται ακόμη σε πιλοτική εφαρμογή.

Πιο αναλυτικά, οι χώροι για τους οποίους εφαρμόζεται από τον Ιούλιο του 2018 το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι οι κύριοι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας (Ακρόπολη και κλιτύες, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Λύκειο Αριστοτέλους), η Κνωσός και το μουσείο Ηρακλείου, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της αρχαίας Μεσσήνης.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Είναι μια χώρα που όσο μικρή κι αν είναι, διαθέτει μοναδικής, ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικούς χώρους, που αποπνέουν τη δόξα και τον πολιτισμό της και για τους οποίους είναι παγκοσμίως γνωστή.

Οι πέντε πιο δημοφιλείς προορισμοί

Τα πρωτεία σε επισκεψιμότητα σε όλη την Ελλάδα κρατά, όπως είναι αναμενόμενο, ο βράχος της Ακρόπολης, με τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια και άλλα μοναδικά δημιουργήματα της εποχής του Χρυσού Αιώνα του Περικλή.

Δεύτερο σε επισκέπτες αρχαιολογικό σημείο ενδιαφέροντος είναι το Σούνιο, με τον εμβληματικό ναό του Ποσειδώνα, στο νοτιότερο άκρο της Αττικής.

Τις επόμενες τρεις θέσεις στη χρυσή πεντάδα των πιο αγαπητών αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα καταλαμβάνουν τόποι που βρίσκονται στην Πελοπόννησο. Η Ολυμπία, ο τόπος όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, ακολουθεί στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών. Εκεί υπήρξε το πιο ξακουστό ιερό της αρχαίας Ελλάδας, αφιερωμένο στον Δία, τον πατέρα των Θεών.

Τα ανάκτορα των Μυκηνών, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, με την εντυπωσιακή Πύλη των Λεόντων, που αναδύουν την εποχή κατά την οποία οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού.

Τέλος, το αρχαίο θέατρο στην Επίδαυρο, το πιο καλοδιατηρημένο από τα αρχαία θέατρα στην ελληνική επικράτεια και ίσως το πιο όμορφο ανοιχτό αρχαίο θέατρο παγκοσμίως, όπου ακόμη δίνονται παραστάσεις αρχαίου δράματος, έρχεται πέμπτο στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών.

Και η λίστα συνεχίζεται με δεκάδες άλλους τόπους σε όλη την ελληνική επικράτεια…