Ο συνδυασμός ενός μικρού γραφικού χωριού μέσα στο πράσινο, με καταγάλανα και καθάρια νερά, είναι ένα ονειρικό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι, κι όμως αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο στα Σύβοτα.

Μακριά από τη βαβούρα της πόλης και την πολυκοσμία, μέσα σε ένα ήρεμο σκηνικό, το οποίο έχει διατηρήσει την αρχιτεκτονική, τα έθιμα και τις παραδόσεις, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας αποτελούν την ιδανική επιλογή για να ξεφύγετε και να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Ο αγροτουρισμός έχει εξελιχθεί και αναπτυχθεί, μάλιστα, τόσο πολύ στον συγκεκριμένο προορισμό, που οι επιλογές όσον αφορά τη διαμονή σας είναι πάρα πολλές και ποικίλουν από ξενώνες μέχρι ξενοδοχεία. Η προοπτική ενοικίασης μιας βίλας, όμως, κατά τη διάρκεια των διακοπών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σαν επιλογή και είναι, ίσως, ο ιδανικότερος τρόπος να βιώσετε μια πραγματικά αυθεντική εμπειρία, ζώντας σε επαύλεις και βίλες που έχουν χτιστεί ή ανακαινιστεί, φροντίζοντας να διατηρήσουν το ύφος και την αρχιτεκτονική της περιοχής.

Είναι, δε, αξιοσημείωτο το γεγονός πως όλο και περισσότεροι τουρίστες στρέφονται στις κρυφές ομορφιές της Ελλάδας και καταφεύγουν στον αγροτουρισμό και τις ενοικιάσεις εξοχικών οικιών για τη διαμονή τους. Μια τέτοια επιλογή σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε μέρη που δεν κατακλύζονται από χιλιάδες άτομα κατά την τουριστική σεζόν και να ανακαλύψετε τη λειτουργία και τις συνήθειες της τοπικής και, συχνά, κλειστής κοινωνίας.

Στην επαρχία και τα παραδοσιακά χωριά, η διάσημη ελληνική φιλοξενία είναι ακόμη ζωντανή και θα την βιώσετε στο μέγιστο βαθμό, ερχόμενοι σε επαφή με τους κατοίκους. Όταν, δε, αυτοί οι προορισμοί, πέραν από τα ανεξερεύνητα διαμάντια και μονοπάτια, σας επιτρέπουν να απολαύσετε και μπάνια σε κρυστάλλινα και διάφανα νερά, η εμπειρία γίνεται άκρως απολαυστική και αξέχαστη.

Στα Σύβοτα ο χρόνος έχει παγώσει σε μια άλλη εποχή και σε κατακλύζουν συναισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης, ενώ οι απογευματινές βόλτες και τα πρωινά μπάνια οξύνουν το πνεύμα και σας φορτίζουν τις μπαταρίες για να είστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν που έρχεται.